Style Selector
Layout Style
Boxed Background Patterns
Boxed Background Images
Color Scheme

Wie ben ik?

Mijn naam is Jon, 54 jaar en getrouwd met Sandra. Samen hebben we Ted, onze bruine Labrador. We wonen sinds enkele jaren weer in Den Haag / Scheveningen, nadat we daarvoor 12 jaar in de Haarlemmermeer hebben gewoond.

Ik ben geboren in Nijmegen, in 1991 verhuisd naar Zevenaar om na enkele jaren toch weer terug te keren naar Nijmegen. In 2004 heb ik vervolgens "het oosten" achter mij gelaten door eerst te verhuizen naar Florida en later Nevada in de US om daarna terug te keren naar Nederland en te settelen in de randstad.

In 1991 heb ik met hulp van mijn vader, naast mijn HEAO-opleiding, een taxibedrijf overgenomen waarna ik in 1994 een samenwerking ben aangegaan met een collega uit de regio en samen zijn we toen heel snel, heel groot geworden. In enkele jaren tijd groeide ik van 8 auto's en 15 man personeel naar gezamenlijk rond 200 auto's en 400 man personeel. Een fantastische ervaring waar in in 1997 ben uitgestapt.

Vervolgens ben ik in een interim managementrol terechtgekomen bij Acer Computers als ondersteuner/begeleider van een junior Productie Manager. Deze opdracht heeft ongeveer een jaar geduurd, waarna ik in de implementatie consultancy ben gerold, eerst als hands-on consultant, vanaf 2001 als projectleider.

In 2004 kreeg ik de kans mijn jeugddroom te verwezenlijken...beroepsopleiding tot verkeersvlieger. Ik ben in augustus van dat jaar vertrokken naar Venice, Florida, USA, voor mijn praktijkopleiding om vervolgens in januari 2005 naar Las Vegas te verhuizen voor een stage van 500 vlieguren als co-piloot op een Dornier 228. Ook mijn vrouw heb ik daar leren kennen.

In september 2005 ben ik teruggekomen om in Nederland mijn theoretische opleiding af te ronden en de Amerikaanse brevetten om te zetten naar Europees erkende brevetten. Naast mijn opleiding heb ik toen mijn werk als projectleider hervat.

In 2007 was ik klaar met mijn opleiding tot beroepsvlieger en solliciteerde ik bij Solid Air te Eindhoven, een private-jet bedrijf. Ik werd aangenomen en getraind op de Piaggio P180-Avanti-II waarop ik bijna 2 jaar gevlogen heb, eerst als copiloot, later als captain. Helaas is door de kredietcrisis dit bedrijf ter ziele gegaan, waardoor ik mijn baan kwijtraakte en als oudere piloot met beperkte ervaring niet interessant meer was in de markt. In de aanloop naar dit faillissement was ik inmiddels aan de slag gegaan als interim productiemanager bij een farmaceutisch verpakkingsbedrijf, eerst met de afspraak dat ik weg kon als Solid Air me nodig had, later full time.

In 2011 ben ik weer enkele jaren actief geweest in de implementatieconsultancy waar ik projecten heb gedaan in de staalindustrie en zorg, om vervolgens begin 2012 te beginnen als Interim Algemeen directeur bij Viking Schaatsenfabriek. Doel van deze interventie was het bedrijf administratief de moderniseren, de supply chain te optimaliseren en de volgende generatie van de familie mee te nemen in de ontwikkelingen.

In november 2014 heb ik samen met mijn vrouw een restaurant overgenomen waar ik enkele maanden in de keuken heb gestaan. Dit bleek niets voor mij, aangezien ik de interactie met collega's en klanten miste en mijn hersens niet kon vermoeien.

Begin 2015 kreeg ik een mooie opdracht bij Optima Cycles, een, toen nog heel klein, Nederlands fietsenmerk met grote ambities. Het was mijn taak het bedrijf klaar te maken voor een verwachte exponentiele groei. Met succes heb ik daar een verhuizing naar een 8 keer groter pand begeleid, het productieproces en -systeem aangepast ten gunste van een hogere capaciteit, de organisatie opgebouwd, het personeelsbestand uitgebreid en een ERP/WMS pakket geïnstalleerd.

Begin 2018 ben ik weer in de implementatieconsultancy terechtgekomen en heb projecten gedaan in de zorg, de staalindustrie in Nederland en Oostenrijk om eind 2019 te beginnen als interim Operations & Warehouse Manager.

Samenvattend

Ik ben een zeer ervaren MKB ondernemer en interim manager die veel hoogte- maar ook enkele stevige dieptepunten heeft gekend. Dit maakt dat ik me goed kan verplaatsen in complexe bedrijfsmatige situaties en de zorgen en problemen die dat voor de leiding met zich meebrengt, snel de (on-)mogelijkheden overzie en kan (helpen) ingrijpen. Ik ga problemen niet uit de weg, evenmin stevige discussies of meningsverschillen, maar pak ze aan en verbeter. Ik gedij het best in heel beweeglijke omgevingen.

Problemen vragen om pragmatische oplossingen en die komen boven door alle lagen in een organisatie met elkaar te verbinden. Ik bouw aan de juiste combinatie van mensen en structuren zodat iedereen optimaal kan presteren. Ik zoek ambitieuze mensen om me heen en geef hen ruimte om te groeien en om hun eigen weg te vinden zodat ze mij uit gaan dagen. Ik bewaak het doel en het tijdspad, de weg ernaartoe is divers. Vrijheid en respect zorgt voor groei en loyaliteit!

Een productiebedrijf dat kwalitatief zeer goede producten maakt, liefst met een eigen salesafdeling op B2B niveau. Ik heb veel ervaring met familiebedrijven en heb geleerd met haar eigenzinnigheden om te gaan. Eén van de belangrijkste eigenzinnigheden die ik enorm waardeer in familiebedrijven is de doorgaans grote loyaliteit naar de medewerkers. Ik hou van omgevingen die investeren, volhouden, niet afhaken.

Wat is het beste compliment dat ik ooit heb gekregen?

Een medewerkster die zegt "we kunnen het misschien niet altijd eens zijn maar je haalt het beste in ons naar boven en je bent iemand waarvoor je wil werken".